Zorg au-pair

 

Wat is een zorg au-pair?

Een zorg au-pair is een zorghulp die specifiek is ingezet om zorgtaken uit te voeren in een thuis situatie. Een zorg au-pair komt vaak uit het buitenland. Voor buitenlandse gezinnen is dit een geweldige uitkomst omdat zo in moedertaal de zorg gegeven kan worden. Bij een zorg au-pair ligt de focus op het bieden van zorg en ondersteuning aan gezinsleden met speciale behoeften, zoals kinderen met een beperking of ouderen die zorg nodig hebben.

 

Taken van een zorg au-pair:

Een zorg au-pair kan verschillende zorgtaken uitvoeren, afhankelijk van de specifieke behoeften van het gezin/hulpbehoevende. Dit kan onder meer:

 • Persoonlijke verzorging omvatten zoals:

  • Helpen bij het aan- en uitkleden

  • Helpen bij het nemen van medicijnen

  • Douchen 

  • Koken

  • Samen eten

 • Emotionele ondersteuning

 • Begeleiding bij activiteiten

 • Het organiseren van afspraken

 • Het creëren van een veilige en stimulerende omgeving

 

Inwonend

Het belangrijke kenmerk van een zorg au-pair is dat ze doorgaans inwonen bij het gezin/hulpbehoevende. Ze vervullen zowel zorgtaken en sociale interactie met de hulpbehoevende. Hierdoor is er dag en nacht iemand in huis aanwezig om de juiste zorg/begeleiding te geven. Hiervoor moet minimaal een aparte kamer met een bed beschikbaar zijn en Wi-Fi. De zorghulp maakt gebruik van uw keuken en badkamer en eet met uw mee. De kosten hiervoor komen voor uw eigen rekening. Kosten voor persoonlijke behoeftes en verzorging etc. is voor de zorghulp zelf. 

De zorg au-pair blijft in overleg met jullie voor een bepaalde tijd bij u in huis. Wij van Pera Zorg raden aan om in een jaar te werken met 2 zorg au-pairs die elkaar afwisselen om de continuïteit te waarborgen. 

 

Het doel

Het doel van een zorg au-pair is om mensen met complexe zorgbehoeften in staat te stellen terwijl ze in hun vertrouwde omgeving blijven wonen met de benodigde zorg en de juiste ondersteuning. Het kan de persoon helpen een gevoel van onafhankelijkheid en comfort te behouden en tegelijkertijd de benodigde zorg en toezicht te waarborgen. Door middel van een zorg au-pair zorgen we ervoor dat er altijd zorgverleners beschikbaar zijn om te reageren op noodsituaties, veranderingen in de gezondheidstoestand en om algemene zorg en begeleiding te bieden gedurende de dag en nacht.

 

Voordat een zorgverlener bij u aan huis komt wordt er een kennismakingsgesprek voor u geregeld via video-bellen zodat u zelf een eerste ervaring heeft met de toekomstige zorghulp. Wanneer uw zorgverlener wordt afgelost door een nieuwe zorgverlener, wordt u eerst voorgesteld aan een nieuwe zorgverlener. U krijgt vooraf weer een kennismakingsgesprek en de eerste zorgverlener zal in de eerste 24-uur haar taken overdragen aan de nieuwe zorgverlener.

 

Mocht u niet tevreden zijn over uw zorghulp? Dan kunt u contact met ons opnemen en gaan wij direct opzoek naar een oplossing/vervanging.